pt. 1

Okej, alltså ni är ju världens bästa. Här kommer första delen!

Kan du inte berätta om hur det känns att vara kär? Åh, så komplext men jag kan försöka. Alltså, att vara kär intar ju en massa olika faser. Att vara nykär är väl ungefär att inte kunna äta, och så otroligt tidskrävande för man tittar på alla facebookbilder personen är taggad i ungefär tio gånger om dagen och att drömma sig bort ifrån precis varenda lektion.

Och att vara med någon under en längre tid, att känna sig liksom stolt och att man utgör någonting viktigt och fint, och dela framtidsvisioner. En slags trygghet av hem och zon och att under en middag få hjärtstillestånd för att man faktiskt är en tvåsamhet och han är så vacker.

Åh jag vet inte. Att vara kär är så mycket, och påverkar precis varenda cell.

Varför, egentligen, tog det slut mellan dig och ditt x? Och hur i hela världen kan du vara lycklig så snabbt? När vi tog slut så var vi något ganska trasigt, ingenting överlever två år av destruktivitet egentligen. Och jag var alldeles för ledsen, - både i mig själv och i oss, under en längre tid. När man är 17år ska man inte vara konstant ledsen, då ska man känna sig oövervinnerlig och rusig. Vi både kände väl att vi skulle må bättre utan varandra, att skapa oss egna identiteter och bli starka i oss själva.

Men att bli lämnad på ett köksgolv i fosterställning och hota med att hoppa ut genom fönstret, och följande dagar av någonslags paralyserad chockartad koma. Det tar tid att komma över. Och att släppa någon som har varit hela ens inuti och syre och bästa vän liksom.

Jag har helt allvarligt inte förmåt eller velat skriva på bloggen om hur jag har mått och alla de tillfällen då jag känt mig som en borttynande pöl. Timme för timme liksom, och att spy och skaka hem själv mitt i natten. Jag har försökt skapa någon frizon här, som är till för mig och den nya fasen i mitt liv. Att försöka bli någon hel och glad igen.

Jag är inte konstant lycklig. Men jag kan verkligen andas och jag tror att det handlar så himla mycket om att jag låter mig vara lycklig när jag väl är det, och stark och känna mig fin, och inte behöva ursäkta mig för att jag den här gången inte har blottat mig totalt. Behövde mig ett slags stängsel och skydd och allt det andra har mina vänner och mamma fått ta.

Om man tycker sig att Han tittar på dig, på Det sättet, brukar det stämma? Kan man lita på den oförklarliga elektriciteten liksom? Och även fast man tillhör olika grupper, olika vänskapskretsar, kan det ändå funka? Alltså JA. Man har liksom rätt i 99 fall av 100 när det gäller att tolka blickar, sådant känner man bara. Och struntsamma om olika vänskapskretsar, det kanske bara är bra!

Om inte, så måste man ändå våga gå utanför trygghetszonen (ett begrepp/livsfilosofi som Johanna har myntat) och försöka få tag i hans nummer eller skriva på facebookchatten. För första gången INTE TÄNKA och släppa taget för några sekunder, och bara skicka. För vad har man egentligen att förlora? Man känner sig starkare och peppigare efteråt bara för att man faktiskt vågat.

Från kärleksproblem till andra frågor. Jag undrar hur du bor? För de flesta bilderna man får se är från din mamma (?) och du tycks bo där en hel del. Bor du alls hos din pappa? Ja! När min föräldrar skilde sig för ca 3 år sen bodde min mamma kvar i vår villa, och det föll sig väldigt naturligt att jag alltid bodde med henne hela tiden. Så det är faktiskt först fram tills för några månader sen som jag bor 50/50 hos båda mina föräldrar!

hur kommer man över sitt ex. det har gått fyra månader och jag bryter fortfarande ihop. Jag vet inte om det finns ett svar på det, förutom det utslitna "tiden". Men faktiskt. Tiden.

Eller att ta bort honom från alla dina sociala medier, radera hans nummer i din telefonbok och försök att faktiskt fokusera på dig själv och vad du nu kan skapa utan honom.

Hur är du som person? Kan du beskriva dig själv och tror du att andra, utifrån uppfattar dig på samma sätt? Oj, åh gud. Jag ser ju mig själv som väldigt mycket kontraster (såklart). Och att jag, som alla människor, intar olika roller i olika sammanhang osv.

Men att jag ganska oftast uppfattas som pratig, sprallig och lite fnittrig. Samtidigt som jag hoppas och tror att jag har integritet och när jag tycker att en person har fel eller är dum så säger jag det i de flesta fall, ganska principfast i mina åsikter tror jag. Och om jag är på dåligt humör har jag väldigt svårt att låtsas något annat.

Jag är ganska liksom kramig och fysisk så, och kan ta massa plats i en del sammanhang och i andra inte alls, jag är nog ganska krävande och begär liksom fokus och närvaro av mina nära människor.

Det jobbiga i att beskriva sig själv är att man kan säga emot varenda egenskap på ett eller annat sätt, men aja. My beskrev mig i för fina ord såhär: Öppen, oförutsägbar, ivrig, dansig, kreativ, innerlig.

berätta om när du träffade fredrik w!

fredrik wikingsson??? berätta Hehe. Såhär var det; en helt vanlig måndagshåltimme gick jag och Emelie till Espresso House på Odengatan för att plugga Kemi. När vi kommer in så står Fredrik i kassakön och jag bara stirrar och han stirrar tillbaka (antagligen för att mina ögon är hysteriskt uppspärrade och min mun vidöppen), och när han ska beställa kaffe, står vi bakom och jag kan inte inte dansa gladhetsdansen. Och han (och alla på hela caféet) ler åt min uppenbara starstruckhet. När vi sedan sitter ned för att plugga och han jobbar några bord bort, tar jag tillslut mod till mig och ursäktar mig ungefär tusengånger men Snälla får jag ta en bild med dig har samlat mod i en halvtimme nu. Och han var supertrevlig och poserade och lugnande, och jag ville alltid hänga med honom. Jag sa något som produktplacering om en juice som stod på bordet och något om kvällens Får vi följa med. När vi sen gick därifrån vinkade vi och önskade varandra en trevlig måndag. Hehe, ja det var väl ungefär det.

meer videobloggar snälla? Okej!

Vad var det för skämt du drog när du träffade Fredrik W? Jag sa något som produktplacering (eftersom att förra Får vi följa med handlade om mumsmums produktplacering!!). Jag vet inte om det var så kul egentligen, men han skrattade i alla fall och det blev en fin och inte-alls-nervös-stämning.
Är du social? Ja, i de flesta fall.
Vad är det bästa som finns? Just nu är det våren och allt vad den är. Och att jag känner mig så fysiskt och psykisk stark i mig själv.

Men det bästa som finns i allmänhet är nog kärlek (till kompis, mamma, hund, flickvän, skola, sig själv osv) och samhörighet och solen och att få uppskattning och att vara psykiskt nära andra personer.
Favoritplatser i Stockholm?
Rörstrandsgatan och bara hela Birkastan, att gå igenom allén på Karl avägen, Slussenkajen, Norrmälarstrand, Sundbyberg, Vitabergsparken och Tegnérlunden osvosovsovosv. Stockholm äger så mycket.
Vad gör du när du är med dina kompisar? Så himla mycket och olika beroende på dag/tid/humör/kompis. Men, typ hänger i varandras kök och intensivpratar, eller fikar efter skolan, promenerar, pluggar, gråter, bråkar om politik, sover på varandra i högar. Lagar mat, sitter på Dramatentrappan i solen, tittar på dåliga serier, brottas eller peppar inför kvällen. Listan kan bli helt ofantligt lång och ointressant, men ja det mesta.


Vad var ditt andra handsval till gymnasiet? Rekommenderar du Norra? Jag hade alltid Södra Latin som första val tills den sista sökningen. Och jag är så himla glad att jag valde Norra nu i efterhand. Alltså åh. Ja, Norra. DÄREMOT så måste det varnas för plugg, och speciellt på naturlinjen tror jag. Det krävs disciplin och ambitioner och intresse och så. Men ja, jag rekommenderar absolut Norra! Jag kan bli alldeles varm i kroppen när jag tänker på alla bra människor i den skolan.

Är Norra lika torr som alla säger? Verkligen inte. Det finns så många fantastiska roliga spontana och galna människor på Norra som jag skulle haft det så värdelöst tråkigt utan. ABSOLUT finns det Norra-stereotyper och Bridgeklubbar osv, men vad vore det utan?

När Stoffe badat i Riddarfjärden innan Läroverksfejden
Vad är du rädd för? Att dö. Att vara/bli ensam. Jag är rädd inför framtiden och att ha ansvaret att forma mitt eget liv. Att bli någon jag inte vill vara, och att nöja mig.
Hur gör man för att börja prata med nya människor? Genom bekantasbekanta ungefär. Eller att bara inte tänka och ta ett djupt andetag. Men kanske mest att vara öppen och glad, då blir allting så mycket enklare.
Hur ska en bra kompis vara? Lojal. Ta ens parti när man behöver det som allra mest, men också när man inte alls behöver det. Och ärlig, och generös med uppåtpuffar och peppar och friktion och ja så.
Blogg-tips? Elin (tänkte att det var mitt smultronställe tills niotillfem tipsade om henne, men jaja ändå)
Och tack för världens bästa blogg Puss

Och juste!!!!! Vart har du köpt din svarta långa kofta någonstans? Så fin. Fick den i födelsedagspresent, och den är ifrån American Apparel!

vad är det bästa med våren? Allt. Mest att den fyller hela mitt bröst och mage och rusiga ben. Att gå utanför porten och inte slås lamslagen av kyla, och att man kan ha fina kläder och skor och sitta på uteserveringar och för att livslusten blir så jävla mycket mer påtaglig.

och det bästa med kärleken? hur den får en att känna att lever. Att den är vital och allting borde vara kärlek, vare sig den gör helvetiskt ont eller är rosa-bubblig-molnig.

Några fina vardagsfrisyer att göra när man känner att håret är tråkigt och bara hänger? Oj. Är sämst på skönhetstips verkligen, men när håret bara hänger brukar jag bara sätta upp det i en låg knut (som i videobloggen) eller tupera för att sätta upp håret i en hög boll på huvudet.

Kan du inte visa vad du hade för frisyr i videobloggen? Du är jättevacker, förresten. Men åh, tack. Vad glad jag blir. I videobloggen hade jag den enklaste frisyren- en låg knut i nacken med kanske två, tre hårspännen. Inget märkvärdigt. Puss!

vad hände med dig och guido? har ju fått följa med på hela eran uppochnerresa! åh puss

Jag var för ledsen, i mig själv och i oss. Han, och kanske inte jag heller, var kär längre och då finns det inte så mycket som talar för varför vi skulle fortsätta kämpa.

När vi ses på Duvbos tunnelbaneperrong idag kan vi skratta åt interna saker och le åt vad vi haft, och jag känner mig mest bara tacksam för allt han lärt och gett mig. Jag tror så innerligt att vi i framtiden kommer kunna mötas och ha kvar varandra som nära människor som bara känner varandra.

Vad vill du bli när du blir vuxen? Så mycket saker. Lycklig, mamma, berest, påläst. Jag vill aldrig tappa livslusten, och jobba med något jag tycker är intressant och vara kär.
Skriver du ofta på fritiden? Var ett tag sen du publicerade något mer känslosamt/poetiskt (menar inte på något sätt att det andra du skrivit inte varit bra och intressant!) Jag skriver! Men bara väldigt slarvigt och ogenomtänkt nedraffsat i mitt anteckningsblock. Jag har perioder då allt jag skriver är utan substans och en enda sammanhängande rad. Men jag kommer alltid ur dem.  
Hur många läsare har du ungefär? Runt 300 fantastiskt fina
Umgås du med några fler från din klass än dom där två killarna som du brukar visa bilder på? Vincent och Stoffe! Ja, jag umgås uteslutande med Emelie varenda dag. Emelie och jag kompenserar varandra så bra, hon skrattar högt och är bäst på att massera också. Annars umgås jag/vi mest med människor från andra klasser på Norra och väldigt sällan vår egen. Men så får det väl vara.
Vart är ditt bästa ställe att skriva på? Egentligen på fik, parkbänkar eller bussar. Hemma kan jag så ofta bli för rastlös.
Vilka är dina favoritböcker? Catcher in the rye - J.D. Salinger, Så går en dag ifrån våra liv och kommer aldrig åter - Jonas Gardell, Jag älskade honom - Anna Gavalda. Osv. Får återkomma med en lite mer genomtänkt lista.
Hur tycker du natur/miljö är på Norra? Borde man välja det om man är någonstans mittemellan naturare och samare? Är det tråkigt eller roligt? Alltså. Eftersom vår linje involverar mycket matte, fysik och kemi måste man liksom vara beredd på det faktiskt är natur mer än vad det är samhällsinriktad. Dock läser vi så himla HIMLA intressanta ämnen också, som miljöpolitik och miljökunskap, och mer biologi och geografi och så. Det bästa med natur/miljö är att man kan välja bort Fysik B också!! Och sen kan man ju välja till valbara kurser som är mer samhällsinriktade som litterär gestaltning, pyskologi och filosofi och typ alla samhällen osv. Det blir lite vad man gör det till!

Tack för att du finns. <3
om en årstid skulle vara du, vilken skulle det vara? Hm. Jag tror att min appearance (haha) är väldigt mycket höst. Eller kanske vår. Med växlande väder liksom, men ändå ganska ljust. Jag önskar i alla fall att se mig själv som vår.
skostorlek? 36, 37, 38. RUNT 37 alltså.
måste bara säga att dina texter är kalasbra och att du är så sjuukt snygg MEN PUSSS
Stämmer det att du och hon Johanna med lugg bråkade och hatade varandra för ett år sen? Hur blev ni vänner och hur är er relation nu? Haha ja, det stämmer. Ibland när vi går bredvid varandra så kan vi börja skratta åt vår konstiga relation, och liksom åt ödet. Idag är Johanna den jag ringer nästan först när något ledset/glatt har hänt. Hon är så himla mjuk och varm, och man vill ty sig till henne på precis en gång. Hon tänker alltid innan hon säger något, och så skrattar vi och peppar massvis och prata om hur konstigt livet vore om vi aldrig lärt känna varandra.

Hur bra kommer din sommar bli på en skala 1-10? 10!! LÄTT.
Favoritglass? Mangosorbet (om det nu är glass...), annars Cherry Garcia Ben&Jerry eller marsipanglass i bägare. Eller piggelin.
Tycker du om att prata med händerna?
Jag gestikulerar när jag blir exalterad eller pratar om något som intresserar/engagerar mig.

hur lång är du? 163 cm..... Känner mig jämnlång med alla i min omgivning dock.

Vad tycker du om din kropp? Ah, jobbig fråga och jag önskar att jag kunde ge er ett starkt svar. Men jag kan ofta känna mig så himla osäker i min kropp istället för att stå för den och vara stolt och rakryggad och inte tangera till hetsträning och konstiga matvanor. Det går så himla mycket perioder, och just nu känner mig nöjd och fin.

Vad för komplex har du? Hm, en massa grejer som kommer och går.
Hur gammal var du när du förlorade oskulden? 15 år
Av vem fick du inspiration till att klippa av håret? (skitsnyggt) Hade tänkt på det ganska länge. Någon månad innan hade jag klippt halvt-långt-kort och tyckte inte alls om det. Och så bara gjorde jag det.


är det inte lite pinsamt när my pratar om elias?? asså typ "åh vi hade så mysigt igår kväll, vi låg i sängen hela kvällen osv", och så sitter du och tänker "aa jag vet, det har jag gjort förut" hehe kanske lite konstig fråga men har alltid undrat.. Haha alltså åh. Nej inte alls faktiskt. Man skulle ju kunna tycka det, men jag och My har liksom etablerat en för ärlig relation att det faller sig så himla naturligt nu. Jag är bara fantastiskt glad över att henne i mitt liv att det spelar ingen som helst roll.


Finns det någon ny pojke i ditt liv? Behöver inte vara något seriöst... Bara en extra blick liksom.
Du är så fin, åh
! ÅH. Ja, jo det finns det väl.

vad är din favoritfärg och varför? Mörkblå! För att jag av någon outgrundlig anledning tänker på mörkblå sammet och tyngd och lugn. Eller bara allt som är glittrigt, hehe.

Listor |
#1 - - Anonym:

<3

#2 - - Johanna Frostling:

du äger så mycket

Upp