pt. 2

Tipsa om några riktigt grymma partylåtar, inte deppiga utan dom du lyssnar på när du ska tagga till! Då lyssnar jag nästan uteslutande på typ Beyoncé och gamla hits. Helst allt man kan sjunga till.
Kan du gå en helg utan fest? Ja, bara jag är med bra människor och gör fina roliga påhittiga saker och inte känner mig rastlös och ostimulerad behöver jag verkligen inte gå på fest.
Favoritfärg på nagellack? Mörkröd
Vad vill du göra när du har tagit studenten? Då ska jag dansa mig söndrig och samman i Stockholm tills jag är mätt och när det blir den första September sätter jag mig på ett flyg mot Barcelona med Linnea. Där ska vi bo tillsammans i en liten lägenhet, dricka cava, plugga spanska, jobba och bara leva ta in se lära ungefär. Jag har planerat (hehe) att stanna i ett år, och efter det skulle jag vilja åka runt i USA eller Sydamerika. Mina planer är så konturlösa och jag vill mest göra alltalltallt och bo i alla städer och lära mig alla språk och hångla med alla nationaliteter.


Vad vill du bli när du blir stor? Berätta om dina drömmar!
När jag rest runt några år vill jag börja plugga, helst i Uppsala och leva studentliv. Sen hoppas jag på att göra intressanta spontana saker, och tillslut känna att jag hittar något jag vill jobba med. Och så vill jag ha massa barn (okej inte massa, men kanske tre styckna) med någon som kompletterar och är dödskär i mig.

planer för i sommar? Hultsfred! Stockholm! Jobb! Västkust! Tågluffff!

jag undrar var ni bodde när du och dina kompisar var i köpenhamn i somras? Det ser så nice ut och jag ska dit med mina kompisar snart och vi söker bostad. vad rekomenderar du i köpenhamn i övrigt?

Vi bodde på Danhostel på HC. Andersens boulevard, tio våningar upp och hade utsikt över tivolit och rådhusplatsen och nästan hela Köpenhamn egentligen. Om ni bor där ska ni definitivt skriva en ligistlista på överträdelser ni gjort i rummet och lämna kvar den på golvet hehe.

I Köpenhamn ska man mest promenera runt, sitta på soliga torg eller ligga på gräsplätter och spela kortspel. Sitta på Nyhavn mitt i natten och dansa. Jag vet inte. Inga specifika tips egentligen. Gör bara allt och sov när ni kommer hem.

Är du nöjd med din skola?
Hade du hellre velat gå på södra? Jag kan bli avundsjuk på samhällsintresset som verkar finnas på Södra, men jag skulle inte hellre vela gå där nej

Vad tycker du om människorna på södra? Konstig fråga. Så många av mina nära vänner och personer jag tycker om går på Södra och de är ju helt fantastiska
Vart köper du oftast kläder och hur mycket pengar lägger du ner på kläder i månaden? Jag köper så sällan kläder, allt jag har på mig hittar jag i min mammas gamla garderob eller på vinden eller jag vet faktiskt inte. Men, kanske lägger ner några hundralappar i månaden max.
Vad ska du göra i sommar? Jag ska festivala i Hultsfred med bästa festivalgänget heheh. Vara konstant lycklig och barnbent, jobba och sitta i alla Stockholms parker, bada i saltvatten mitt i natten och hångla och ramla och TÅGLUFFA med två världsa bästa kompisar. Det kommer blir så bra
Vilka är dina närmaste vänner? Ett par stycken personer som vet vilka de är och som jag känner mig hundraprocentigt nära för tillfället
Kan inte du visa bild på ditt rum? 

här är min garderob hos pappa. Haha nejmen jag kan absolut fixa bilder

är fortfarande helt förälskad i dig ba så du vet. ska vi bli gay? lol, not. puss från Z igen <3 men ja lättttttttt

Du verkar så otroligt fin och jag vill gå och dricka kaffe med dig. Kan du inte berätta det bästa och det sämsta med att bo i Stockholm? Men åh fina. Det bästa med Stockholm är att den innehåller så mycket och besitter så mycket kapacitet. Att det är en stad man kan hata och vara ledsen i, men också älska och dansa över alla tak i. Den passar som kuliss i varenda scen.

Det sämsta är att det ändå är min stad och att den blir för liten ibland.

Vad ska du göra på lördag? Nu var det ju liksom lördag igår, och har inte riktigt hunnit skaffa mig planer till nästa än. Men antagligen vara glad över att det är lov!

vill du plugga på universitetet i Stockholm eller i någon annan stad? Uppsala skulle äga. För då får jag bo i en annan stad, och på så sätt kunna känna att jag kommer till Stockholm om ni förstår hur jag menar. Och pendla, och för att det är fint i Uppsala och studentigt.

Varför är du den finaste och snällaste och bästaste människan som finns? Och varför är du så bra? Och snygg? Meeeeeh är inte...

Har du helt släppt taget om ditt ex? Skulle du ta illa vid om han gick och träffade en annan nu? Skulle du tillåta dig själv att träffa någon ny nu? (Och då menar jag inte att börja leta igen, utan om du liksom bara skulle dyka på någon ny och bli kär).
På ett sätt har jag släppt Guido, jag är väldigt säker på att vi gjorde slut nu var det rätta. Men han betyder och har betytt så himla mycket för mig, och har varit en så stor del av mitt liv så länge att jag aldrig kommer släppa honom helt. Så är det ju. Skulle alltid vilja ha honom som en nära person i mitt liv som jag skulle kunna ringa och berätta vardagliga saker för alltid om det nu funkade så.

Och jag tillåter givetvis både mig själv och honom att träffa någon ny, trots det konstiga och onda. Men det finns liksom ingen poäng att säga nej till det.

Det verkade som att när du och Guido var tillsammans, att ni umgicks mycket med Klara och hennes pojkvän? Hur fungerar det nu? Är du fortfarande kompis med Guido?
Ja, det gjorde vi och det är väl en sådan sak som är sorglig med ett uppbrott, att olika konstellationer tas sönder. Jag och Guido hänger inte. Men vi är vänner.
Även jag vet att dessa frågor är intima och kanske svåra att hantera just nu, och det ber jag om ursäkt för. Är ändå tacksam för svar. Puss.

bästa bok? Präriehundarna - Jonas Gardell, också

låt för att peppa sig själv? Allt som går att sjunga sig hes till

Klaras bild

tanke att tänka när man inte kan sluta älta? skriv listor i hjärnan om vad som helst. Eller planera kommande dag och vecka eller sätt upp mål du vill klara och hur du ska klara dem

Skulle du någonsin kunna stå och titta på om någon mobbade någon annan?
T.ex. om någon snackar skit om någon annan och sedan behandlar den illa, skulle du säga till eller bara stå och titta på?
Nej, mobbing är det absolut vidrigaste jag vet. När min syster var lite utstött för flera år sen ringde jag till hennes klasskompis pappa för att berätta och vara arg. Jag tror aldrig jag har varit en sådan som mobbats.

när hittade du din egen klädstil? känns som att du tidigt visste att hur du ville klä dig! (btw skitsnyggt) Haha, åh tack. Jag vet inte riktigt, men sen kanske 7an har jag väl experimenterat och började skilja mig i min klädstil från resten av skolan. Jag blev ganska utstött på grund av det (och min musiksmak, - ingen lyssnade på Håkan nämligen hehe). En dag var det till och med ett tjejgäng i min parallellklass som hade klätt ut sig till mig. Allihopa. I kjolar, blommiga klänningar, trasiga strumpbyxor och så. Men jag vet aldrig om det nådde mig speciellt mycket ändå.

Idag vet jag inte vad jag har för stil, vill bara ha fina kläder som jag känner mig trygg i.

hur pluggar du till ett prov? alltså börjar du plugga samma dag som du fått provdatumet och hur ska man göra för att få så bra betyg som möjligt? tips? :) Alltså organisera och gör veckoplaneringar (!) Jag har inte den bästa framförhållningen, men försöker att börja plugga i tid för då slipper jag dödspanikångesten dagen innan provet. Att vara aktiv på lektionerna och ha en bra relation till lärarna är väldigt viktigt tror jag också.

Vad anser du om hela "Låt håret växa"-rörelsen på FB? Skulle du kunna tänka dig låta håret under armarna växa ut för att göra ett "statement"? Jag tycker att det är en fantastiskt och välbehövt, och jag blir så glad och kär i alla starka vackra kvinnor. Ibland känns kampen för feminism och jämställdhet så himla tung och långt kvar till lösning, men i och med den här debatten känner jag mig så mycket hoppfullare. Att bland alla gubbar på höga positioner och reaktionärer och baksåtsträvare och icke-reflekterande människor som skriver naiva statusar på facebook om hur JÄVLA ÄCKLIGT DET ÄR MED TJEJER SOM INTE RAKAR ARMHÅLORNA EUW JAG VILL INTE SE DOM!!! så finns det glöd och kraft och vilja. Blir varm i hela mitt inuti och endorfiner sprider sig i hela kroppen för det är ändå fantastiskt.

Jag hade verkligen hoppats att vi skulle få ha meterlånga armhålshår utan att en enda seixistisk jävel hade brytt sig, att det inte hade varit någon skillnad mot all detta manshår vi hela tiden får stå ut med. Men där är vi ju inte. ÄN.

Jag rakar mina armhålor idag för att det är så det har blivit och det är en vanesak (och jag vet att jag nu faller för patriarkatet jag förstår det hatar det), men det är inte så att jag inte inte skulle kunna göra det (haha va?)

bästa med sumpan?? Att det är den bästa förorten alla kategorier. För att varenda hörn påminner om olika episoder i mitt liv, för att den kommunen har format mig så fatalt mycket och alla mina barn- och tidigaste ungdomsår finns i de gatorna.

Att man alltid träffat gamla högskolekompisar när man går utanför dörren och hur det luktar på våren.

vad går du för gymnasielinje och vad vill du göra efter gymnasiet? Jag går Natur/Miljö på Norra Real, och efter gymnasiet vill jag bo i Barcelona och resa runt och se. Sen vill jag plugga och leva studentliv. Jag vill vara kär hela tiden och alltid vara med inspirerande människor, bo i kollektiv och sen få barn och blabla.

Vad gör man de dagarna man känner sig ful, oälskad, ensam och heltochhållet helt fel? Man låter sig känna vad man känner, och så pratar man med någon om det. Eller skriver i sin dagbok

Vad använder du för kamera? Jag har en Nikon D60, men fotar knappt alls förutom med iPhone.
Och vad tycker du om The Kooks? Ingenting jag lyssnar på längre, men gjorde för ett par år sen. Känner inte så mycket för bandet och musiken mer än att det kanske kan vara kul att se lite snabbt på Hultsfred.
Kommer du till Hultsfred ?
Gah JA!!

vad är det mest avtändande du vet? Sliskighet, sexism och antifeminism
vems dagbok skulle du vilja läsa? Filip Hammars
om du fick bjuda vem som helst i hela världen på middag, vem skulle du bjuda och vad skulle du laga? (kan vara en död människa) Åhgud. För många.
ultimata sexdröm? Hahah My
vad gör dig lugn? Närhet. Att ligga på ett bröst som andas tungt och bli klappad på håret. Blåa himlar och sol och vänners betryggande fina sms och min pappa
vad tänker du på om jag säger ljusblå? Bebisar och himlen över Nybrokajen
vilken egenskap föraktar du mest hos dig själv? Att jag är den värsta beroende människan jag vet, att jag vänjer mig vid att ha personer nära och att jag kräver. Ofta är väldigt osjälvständig och helt totalt svältfödd på uppmärksamhet och bekräftelse och närhet och blickar och famnar att bli omhuldade av
i vilka situationer ljuger du? För att inte göra människor ledsna. Och ibland som en försvarsmekanism när jag vet att jag gjort jättefel
ser du dig själv som en ärlig människa? Ja
favorit-mat-affär? Ica 2 go hehe. Eller bara Ica
i vilka situationer är du osäker? I grupper av människor som känner varandra bra som man inte är en del av
vad gör dig avundsjuk hos andra människor? Självkänsla, och att kunna säga roliga, slagkraftiga one-liners. Det kan inte jag
hur många gånger har du varit förälskad? (inte guido-kär, utan förälskad) Kanske 6 gånger
vad skulle du aldrig ta på dig? Så himla mycket saker, men typ en sån mössa med pälsboll
vilken färg skulle du se dig själv som? Vinröd. Min mamma instämmer
om du skulle måla världen i en enda nyans, vilken skulle du välja? Något ljust men ändå tyngd. Haha. Blå säger jag då. För ljusblåa himlar och mörkblå sammetsgardiner
vilka specifika människor i din omgivning inspirerar dig mest? Inspireras faktiskt av alla mina vänner på så himla många olika sätt och det är verkligen ett privilegium
om du fick besitta en egenskap eller talang som du inte har, vad skulle du välja? Jag skulle vilja kunna sjunga.
vad värderar du högst hos en nära vän? Att de tar ens parti när man förtjänar det och inte förtjänar det. Lojalitet, att vara generös och peppig och kramig. Och ärlig.
när är du som ledsnast? När jag är kär i någon som inte är hundraprocentigt tillbakakär i mig, och livet blir ett konstant kämpande efter personen och kippande efter luft. Och i perioder av bara skola och hets.
och gladast? (<3) När det blir vår, när jag tränar lagom mycket bra och känner mig fin. När jag känner mig trygg i mina vänskapsrelationer och kär. Och inte för stressad. Dååååååå. OCH när jag har saker att se fram emot. DÅ!
godaste grönsaken? Avokado!!
vilken händelse i ditt liv har påverkat dig mest som människa? min mamma (som händelse ja), nej jag kommer inte på något bättre
hur kommer du in i plugg-mode? När jag bara bestämmer mig och stänger av mobilen. Gör kaffe och försöker isolera mig.
när hade du sex senast? ehm

Vilken är den finaste svenska, respektive amerikanska dramaserien du har sett? Våra vänners liv är absolut den bästa svenska, och amerikanska kanske In Treatment eller Six Feet Under.

TIPS på den bästa Australiensiska serien någonsin Love my way. Alltså ni bara måste se.

Vad skulle du heta om du fick byta namn, och vilka är dina övriga favoritnamn? Jag skulle nog vilja heta Alice tror jag ändå. Lou, Nelly, Bonnie, Felice, Filippa, April, Maurits, Elsa, Didrick, Vera, Selma osv.
Vad tycker du om Alex Schulman? Inte speciellt mycket faktiskt. Att han verkar väldigt osäker och lite borttappad. Men jag tycker verkligen "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" är fin.
Om du skulle göra ett nytt gymnasieval nu, hade du valt samma linje som går nu?
Då hade jag nog valt en samhällsinriktadlinje. Jag är den minst naturiga naturvetaren jag vet. Eh.

Vad gör du när du har massor av skolarbete som behöver göras men du verkligen inte orkar, du vill inge mer, all kraft att ta tag i saker har tagit slut? Precis så + en oändlig mängd gråt och stressmage och näsblod var hela min höst. Och jag antar att det enda man kan göra när man inte längre har en millimeter ork kvar i kroppen är att lägga sig raklång på sängen och faktiskt sova bort den tryckande ångesten. För vi är bara väldigt unga människor och det är okej att ignorera plugg för en kväll, så har man kanske lite mer ork sen.

Man får komma ihåg bara att det inte alltid kommer vara så, pluggperioderna går över och blir lugnare och tillslut är det sommarlov. Det blir enklare om man påminner sig själv om att det inte är svart och dovt för alltid.

jag vill gärna höra om din och Guidos historia också, bara för att du beskriver kärlek så ärligt och oväntat, om det onda och det fina.

Åh det är så konstigt och svårt att skriva om det ännu. Det är antagligen därför jag inte heller gör det, för att jag knappt kan.

Och hur man kommer över någon... du förstår, den allra fluffigaste pojkfrisyren åker bort i 3 år om 5 månader, och den tar med sig något oersättlig som jag antagligen kommer dö utan.

Det gör ont. Och så låter man sig själv vara precis så ledsen som man är. Tillslut tar man sig upp för att kroppen orkar inte vara ledsen längre, och tiden. På helt allvarligt riktigt. Den kommer att läka dig.

Är sådär småförtjust-nästan-kär och smådumpad av att han inte mår så bra. Vågar man fråga om det kan bli något sen? Vill inte vara tjatig. Jobbig. En sån som får en att känna andnöd. Vill bara kunna krama om honom. Som en vän antar jag. Du är inte tjatig bara för att du frågor om det kan bli något. Du indikerar bara att du tycker om honom, och det måste man ju göra om du vill att det ska kunna utvecklas. Ta första steget liksom. Om han inte är redo eller vadsomhelst så har du ändå vågat att visa honom, alltså om man inte vågar kan det ju aldrig bli något. Du är trés belle!

Varför röker du? För att det är coolt. Nej. Jag röker inte, bara ibland.

Vart har du köpt dina örhängen? På Dollar Store i Orsa

Vilka är dina absoluta favoritböcker resp. filmer? Bästa filmerna är Festen, Virgin Suicide och Blue Valentine.
Vilka är dina favoritmuséer? Louisiana i Danmark

Listor |
#1 - - ellen:

älskar att du verkar vara så vänskapskär i dina vänner, det är fint tycker jag.

och hoppas vi ses på hultsfred!!!

Upp