27/10

Här ligger jag och är "jättesjuk".
Därför kan jag äta godis alldeles ohämmat, be honom hämta diverse grejer till mig som te och pennor och honom själv.
Motsägelsefullt nog så ska jag till Kungsten strax, mitt bästa område i stan, för att dricka bubbel och bli matad med tacos av personer jag gillar.
 
Jag har också hunnit lyssna på fem avsnitt av Vattnet går-podden idag. Och ALLTSÅ FÖRLOSSNINGAR HÖRRNI. Min nya hangup, är helt besatt. Vill veta allt!!!! Och eventuellt byta bana och bli barnmorska istället för flytande humanist (om man nu kan kalla det för en "bana"). 

25/10

Igår gick jag på klassikerprat på Stadsbiblioteket och hörde när Gun Britt Sundström pratade om översättning och Kristin Lavransdotter och jag blev starstrucked och sänkte medelålder med ca 30 år och räckte upp handen tre gånger innan jag fick mikrofonen och kunde ranta över Maken och hur den är min största inspiration i livet och att det känns som "vår generationsroman". Hon skrattade och var fin och när jag gick hem höll jag på att spricka av inspiration. 
Idag har jag haft grekiska i ungefär 10h och jobbar på att våga säga att jag fattar inte det här, jag fattar inte hur jag ska böja det här konjunktivet till mid-pass aktivum aorist infinitiv i tredje deklinationen andra gruppen (okej det finns inget sådant men ni fattar). 
För tio minuter sedan ringde jag farmor och grattade henne till 90 år på jorden och åldrande är läskigt men hon är så rolig och cool och kommer alltid att finnas.
Och nu ska jag möta Judith för att boxas i Ullevis källare och svettas och bli hög på endorfiner.
 
Klartsluthejdå
 

24/10

Svåra grejer: 
att komma igång med grekiskan och alla tusen verser av Medea jag har att översätta
föreställa sig livet
disponera tid
känna att man är tillräckligt bra och smart i klassrum
deala med prestationsångest i prick alla områden i livet 
hitta ork en lördagskväll
vara bakfull en söndagsmorgon 
ha en hud som torrar ihjäl sig mer för varje dag
vara långt bort från sin bästis
att vara på Liseberg med jobbet i 4grader och Gbg-regn
 
Inte så svåra grejer:
hänga på min institution hela dagarna och napra kakor ur vårt skåp och koka litervis med kaffe och småprata med lärare och varandra
på inflyttningsfest se honom på andra sidan lägenheten och det går en värmekärleksstöt genom kroppen en känsla av lugn och lycka 
någon skriker "jag älskar er!!" innan ytterdörren stängs igen och vi tar vagnen och pratar igenom kvällen 
möta Judith och Harry och promenera genom trädgårdsföreningen och sen hem till oss igen och dricka te hela kvällen och prata förlossningar
prata med sin bästis i telefon helst varje dag
mitt jobb och allt kidsen lär mig hela tiden
tvätta treveckorstvätt tillsammans en söndagskväll 
Upp